diumenge, 27 de maig del 2012

L'estada a l'Aula d'acollida!


A l'Arboç hi ha un 30% de població immigrant, amb el corresponents alumne a les escoles. Tal com diu el departament, l'’alumnat nouvingut arribat a les nostres escoles i instituts ha de sentir-se acollit afectivament, cal ajudar-lo i preparar-lo per a viure en una societat que ha mantingut al llarg de la història la seva personalitat cultural.Una de les eines fonamentals per arribar a aquest coneixement mutu  és l’aprenentatge de la llengua com a vehicle de comunicació que permet l’accés a d’altres  aprenentatges. L’aula d’acollida és una d’aquestes eines, potser la més immediata, encara que no la única per aconseguir aquest propòsit d’integració afectiva i cultural.

Durant tot les meves practiques, les sessions d'AA són per a mi les més enriquidores de les que he fet, ja que la motivació de l’alumnat que hi assisteix és alta, en alguns casos molt alta. He observat la gran motivació de la tutora de l'aula per integrar el nouvingut a tots els aconteixements  i a la vida diariadel centre. 
 És també enriquidor el comprovar el nivell que porten des del seu país d’origen, donat que molt sovint no és coincident al que els correspon amb l’edat que tenen. Amb això també es constaten les diferències i mancances entre contrades diverses.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada