diumenge, 27 de maig del 2012

Fase 7: Visita d'alumnes de 6è a l'Institut

 Divendres passat els alumnes de 6è l'escola Sant Julià varen visitar l'Institut de l'Arboç, on el coordinador pedagògic d'aquest, els esperava per informar sobres les característiques principals d'estudiar a la Secundària. En Romà (coord. pedagògic) va enfocar l'explicació partint de la meva anàlisi de les enquestes de tots els alumnes de 6è.


"El 75% dels alumnes tenen molta il·lusió d’iniciar els nous estudis de Secundària però a la vegada, aquests estan angoixats en començar aquesta nova etapa ja que els hi sembla que serà molt diferent i difícil.Respecte els aspectes acadèmics, el 56% diu que té un bon nivell de coneixements i pensa que no tindrà problemes en els nous estudis però tanmateix afirmen que realitzen poc l’hàbit diari de dedicar un cert temps a l’estudi, encara que un 70% utilitzen entre poc i força diferents tècniques d’estudi. Cal esmentar que el 79% els preocupa molt el fet de tenir un professor per a cada assignatura.Pel que fa a la resposta múltiple de la idea que tenen de l’ESO, de 98 respostes, 40 caracteritzen l’etapa com a més complicada i difícil, però 31 ho veuen com un lloc on aprendran coses noves i que faran nous amics. De les dificultats que esperen trobar-se en el canvi, 33 respostes han sigut pel tipus i la dificultats dels exàmens que tindran a l’ESO amb el corresponent alt temps estudi per arribar assolir els objectius demanats pels mestres. Per altre banda, 31 resposta pensen en les dificultats d’aprenentatge per assolir els continguts de les diferents assignatures de 1r d’ESO i 17 respostes els preocupa les possibles dificultats que poden tenir amb els nous companys. Tant sols 7 respostes ha obtingut les possibles dificultats amb el professorat.Els 22 alumnes que han contestat que no els agradarà el canvi, ho justifiquen dient que els continguts seran molt difícils respecte a Primària, i un grup reduït, respon que no els agrada el canvi per por a perdre els amics i la mestra de primària."

Tal com ens va dir els resultats de les enquestes, molts alumnes estan angoixats per començar la nova etapa ja que els sembla que serà més dificil i diferent, en Romà els va explicar que tant sols és una continuació de primària i que des de l'insitut s'està setmanalment en coordinació amb les escoles de primària. I pel que fa la dificultat, els explica que els continguts de secundària són més concrets ja que està encarada per la formació d'un futur, per formar-se d'allò especialitzats i que tant sols partirà de la confiaça d'un mateix, i de les sessions d'estudi que hauran de realitzar setmanalment, aixi com la disciplina, i la constància d'una mateix; tot i així, en tot moment tindran el suport dels tutors orientadors.
Com a conclusió de la xerrada, els aconsella que si gestionen bè el canvi  no tindran mancances en cap aspecte. I al arribar al torn de paraules, alguns alumnes els hi pregunten :
- Que són les optatives?
- Quants alumnes hi haurà per classe?
- Com classifiquen els grups flexibles?
- (al sentir al timbre de canvi de classe) què és això?
- Quin horari farem?

Per acabar la visita, els ensenya els diferents departaments de l'Institut: aula tecnologia, biblioteca, laboratori, aula TIC, aula dibuix, aula ordinària i gimnàs.

La principal finalitat d'aquesta  visita és que prenguin contacte amb el centre en un context d'activitat escolar, del dia a dia; i també rebre la informació necessària pel que suposa la nova etapa educativa i per treure les inquietuds que varen mostrar al realitzar les enquestes.





"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada